I en tid av stillasittande och virtuell verklighet erbjuder vi ett jord under naglarna-äventyr i skogsmiljö där barnen flyr undan en zombieepidemi.


Tillsammans med oss bygger de en lägerplats i skogen där de kan vänta ut faran. När vindskyddet är byggt, elden är tänd, vattnet renat, örterna plockade och teet bryggt kan de pusta ut en stund vid brasan och kanske grilla en korv om de hann packa med sig några. Allt är tryggt i den nya sköna tillvaron i skogens lugn. Men varför tystnade fågelkvittret? Och vart tog Sara vägen?


Zombieäventyret är ett pedagogiskt äventyrscenario där vi arbetar utifrån metoden Deltagande Devising. Det betyder att de unga som deltar i våra aktiviteter och scenarion kan påverka handlingen och agera självständigt utifrån egna initiativ.  Det är barnen som får vara hjältar och det är de som löser situationen. Samtidigt som de upplever skogen och all dess magi lär de sig nya saker, tränar samarbete och får testa cirkusutmaningar.


Förutom att vara med om ett oförglömligt äventyr med sina vänner kommer de också att få lära sig enkel överlevnad i skogen så som att:

- Bygga vindskydd/koja

- Göra upp eld

- Lägga förband

- Skjuta pilbåge

- Hur man hittar hem om man är vilse

- Vikten av samarbete


För bokning och frågor kontakta info@cirkusforframtiden.se