RÖVAREKULAN & FULLTOFTA

Cirkus, stigar & strand


Datum: Söndag 13 augusti, 2023

Avgång: Kl. 10:00, Karavan, Bokgatan 18, Malmö

Hemkomst: Kl. 17:00 (ca), Karavan, Bokgatan 18, Malmö


Boka dina platser HÄR.

(Läs mer info om platsbokning längst ner på denna sida.)


DUBBELUTFLYKT!

På en och samma dag besöker vi först Rövarekulan för att sedan åka vidare till Fulltofta för att koppla av på stranden och träna cirkus under trädens skugga. En heldag för hela familjen med artrik natur, fornrika miljöer, bad och cirkus!

Första stoppet för dagen är Rövarekulan. Branta sluttningar med vacker lövskog omringar en bäckravin och bildar en fantastisk rogivande oas. Här kan du njuta av ljudet av porlande vatten, promenera längs växtfyllda stigar och uppleva en vacker och varierad natur.
Rövarekulan är en ovanligt artrik plats vad gäller både djur och växter. Håller du ögonen öppna kan du på ravinens botten kanske hitta den ovanliga blomman vitskråp. Och nere i ån kan du, om du har tur, få syn på den ovanliga tjockskalliga målarmusslan. 


Efter vårt stopp på Rövarekulan åker bussen vidare mot Fulltofta. Vi kommer hålla till nere vid Östra Ringsjön så här är ett perfekt tillfälle för att ta sig ett svalkande dopp, gräva ner tårna i sanden eller utforska de natursköna omgivningarna med ekhagar, kohagar, storkhägn och fornlämningar. Missa inte att hälsa på ekarna Gäddeeken och Treklöften - två 500-åriga bjässar som är några av Skånes äldsta träd. Självklart erbjuds det även möjlighet att testa på cirkus med oss!


TA MED

Matsäck. (Det finns ingen restaurang eller kiosk. Grillplatser finns.)
Lämpliga kläder och skor. Filt eller något annat skönt att sitta på.


TILLGÄNGLIGHET

Buss: Vi reser i vanlig turistbuss (ej handikappsanpassad).
Rövarekulan: Terrängen runtomkring dalen är bitvis kuperad. Men det finns även delar att uppleva som är mer tillgängliga för tex. rollator och barnvagn.
Fulltofta: Gångvägen från parkeringen ner till stranden består av hårt packat grus/stenmjöl. Gräsbevuxet omkring gångvägen. Handikappstoalett finns vid parkeringen. Läs mer här (under rubriken Stranden).


BRA ATT VETA

Både Rövarekulan & Fulltofta är naturreservat.

Boka din plats genom att fylla i DETTA formulär.
Det kostar inget att åka med Cirkusbussen - men varje buss har ett begränsat antal platser så det är "först till kvarn" som gäller utefter när anmälan registreras i formuläret. Efter att du fyllt i formuläret och skickat in så återkommer vi inom närmsta dagarna via mail med bekräftelse på om du fått plats på bussen.